Anderlecht zet zich in de top vier na winst tegen Beerschot

27-12-2020 20:07
74

RSC Anderlecht is erin geslaagd zich weer in de top vier te nestelen. In eigen huis was het heer en meester tegen K. Beerschot V.A en won het met 2-0.

Een begin met twee aanvallende ploegen zorgde voor een leuk wedstrijdbegin. Losada en Vincent Kompany gingen duidelijk voor de winst en vermaakten het TV-kijkende publiek. Bij Anderlecht kreeg Anderlecht mogelijkheden via een sterke Francis Amuzu en Nmecha.

Aan de overzijde kreeg Beerschot een uitstekende mogelijkheid via Holzhauser en Tissoudali. Die laatste werd in het strafschopgebied aangetikt door Killian Sardella, maar kreeg geen strafschop. Hij moest even later wel geblesseerd het veld verlaten, meteen een grote klap dus voor de bezoekers.

De beste kansen waren uiteindelijk voor Anderlecht, dat zich bij winst in de top vier kon nestelen. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau in de partij, maar kreeg Anderlecht wel een twijfelachtige strafschop gefloten. Die werd ook omgezet door Lukas Nmecha.

Zowel RSC Anderlecht als Beerschot kregen daarop nog enkele goede mogelijkheden en een doelpunt leek nog voor het einde van de eerste helft op komst. Dat kregen we echter niet meer te zien, het bleef 1-0.

Ook in de tweede helft waren de kansen voornamelijk voor Anderlecht. Tau kreeg weer een uitstekende mogelijkheid en kon alweer niet scoren. Aan de overzijde had Beerschot het bijzonder moeilijk om tot bij doelman Wellenreuther te geraken.

De beste kansen bleven voor Anderlecht en het werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Na een uitstekende actie kon Mukairu twintig minuten voor tijd de bal onder het lichaam van Mike Vanhamel schuiven. 2-0. Beerschot ging uiteindelijk nog op zoek naar een aansluitingstreffer en meer, maar kon Wellenreuther niet meer verslaan. Het bleef 2-0.

Anderlecht staat door de zege op een vierde plek in de stand en telt nu zeven punten achterstand op leider Club Brugge. Beerschot, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, staat op een zevende plek. Het telt vier punten achterstand op RSC Anderlecht.