Kompany krijgt gelijk over keuze Vlap: “Hij is twee klassen minder dan Vanaken”

Kompany krijgt gelijk over keuze Vlap: “Hij is twee klassen minder dan Vanaken”

24-12-2020 08:44 Laatste update: 25-12-2020 12:51
55

Michel Vlap moet bij RSC Anderlecht meestal genoegen nemen met een reserverol. Vincent Kompany kiest voor Percy Tau als nummer tien waardoor de Nederlander gepasseerd wordt. Aad de Mos geeft Kompany gelijk.

"Vlap is twee klassen minder dan Vanaken”, begint de Mos tegenover Het Laatste Nieuws. “Hij ziet het wel, kan het ook uitvoeren, maar mist snelheid. Kompany kiest - wat mij betreft terecht - voor Tau als tien. Wat Vlap evenmin helpt, is zijn karakter, met niet zo fijne gedragingen voor een trainer. Hij wekt irritatie op."

Er wordt meteen gewezen naar de strafschop die Vlap opeiste tegen KRC Genk. "Exact. Of deze week, toen hij een vrijschopdoelpunt postte op Twitter, nadat hij niet gespeeld had op Charleroi. Zo van: 'Hallo, hier ben ik.' Kinderlijk gedrag, net als dat mekkeren bij een vervanging. Vlap zou beter eens in de spiegel kijken, maar zoals ik hem ken, doet hij dat niet. Tja, zo werkt het niet. Als je niet wil luisteren, moet je voelen."

Oplossing?
Anderlecht betaalde maar liefst acht miljoen euro voor de Nederlander. De Mos stelt een optie voor. "Dat ze hem verhuren aan Heerenveen, in Friesland kunnen ze hem gebruiken. Maar dan nog dreigt kapitaalsvernietiging, hoor. (zucht) Dat is de schuld van het vorige management..."