VP’s Elf van de Heenronde: meeste topclubs teren op betrouwbaarheid onder de lat

VP’s Elf van de Heenronde: meeste topclubs teren op betrouwbaarheid onder de lat

21-12-2020 09:00 Laatste update: 14:50
Jupiler Pro League 20 Reacties

Afgelopen weekend rondde de Jupiler Pro League 2020-2021 speeldag zeventien af, zodat de heenronde tot de geschiedenis behoort. Mede door de impact van het coronavirus lijkt ‘wisselvalligheid’ de rode draad in de eerste competitiehelft. Gelukkig ontsnapten enkele individuen aan dat grillige verloop. Naar goede gewoonte gaat VoetbalPrimeur.be naar hen op zoek in het Team van de Heenronde. In deze eerste aflevering: de beste doelman.

Arnaud Bodart (Standard Luik)
Na de schrikbarende nederlaag tegen Royal Excel Moeskroen (0-1) van zondagavond is het armoe troef bij Standard Luik, waar de job van Philippe Montanier aan een zijden draadje hangt. Als de Franse coach de voorbije maanden op één volgeling kon rekenen, was het Bodart wel. Het jeugdproduct onder de lat bevestigde al het goede uit zijn debuutjaar. Foutjes behoren amper tot zijn repertoire. Tegen KAS Eupen beleefde Bodart dan weer zijn jongensdroom door in de toegevoegde tijd de gelijkmaker aan te tekenen.

Louis Bostyn (Zulte Waregem)
In de voorbereiding kreeg Essevee bijzonder lastig nieuws te verwerken. Sammy Bossut, al jarenlang de onbetwiste nummer één aan de Gaverbeek, viel in een oefenpot met KAA Gent uit met een zwaar hoofdtrauma. De fans hoefden echter niet te wanhopen, want vervanger Bostyn bewees dat hij uit hetzelfde goede hout gesneden is. De West-Vlaming geniet zichtbaar van de kans die hij op zijn 27e eindelijk kreeg. Geregeld hield hij de wat wankele achterhoede van Zulte Waregem overeind.

Jean Butez (Royal Antwerp FC)
Het ambitieuze bestuur in Deurne-Noord pakte tijdens de zomermercato uit met de komst van niet één, maar twee potentiële topkeepers. Al snel beslechtte Butez de concurrentiestrijd met Alireza Beiranvand in zijn voordeel. De Fransman, overgekomen van Moeskroen, combineert uitstekende reflexen met voldoende uitstraling en soepel voetenwerk, al ging onlangs tegen KRC Genk even het licht uit. Daarop besloot Ivan Leko zelfs prompt een kans te geven aan Beiranvand, maar inmiddels heeft Butez de orde weer hersteld.

Hervé Koffi (Royal Excel Moeskroen)
Van het halve huurlingenleger dat Les Hurlus ter beschikking kregen via Lille OSC, staat de absolute uitblinker onder de dwarsligger. De 24-jarige Koffi mag zich een revelatie uit de JPL noemen. Week in, week uit haalt de Burkinees de samenvattingen met enkele puike reddingen. Bovendien bleek hij in zijn eerste wedstrijden ook een ware gesel voor strafschopnemers. Als Moeskroen zich handhaaft op het hoogste niveau, mag het Koffi een extra bedankje opsturen.

Guillaume Hubert (KV Oostende)
Tekort geschoten bij Standard Luik en verguisd bij Club Brugge, maar kijk, een trapje lager liggen de kaarten helemaal anders. Voor Hubert was zijn overstap naar Oostende een gouden zet. Bij Cercle Brugge had de boomlange doelman eerder al bewezen dat hij zijn mannetje kan staan in onze hoogste klasse, mits hij het nodige vertrouwen krijgt. Vroeger gaf Hubert bij momenten een wat onbeholpen indruk, nu straalt de geboren Carolo het vertrouwen uit dat bij een goede keeper past.

Simon Mignolet (Club Brugge)
Dit seizoen krijgt hij flink wat concurrentie, maar ten opzichte van de tegenstand klinkt de naam van Mignolet nog steeds het luidst. De ervaring die de Truienaar jarenlang opbouwde in de Premier League, komt Club Brugge wekelijks van pas. Hoewel zijn invloed misschien nét wat minder duidelijk is dan in zijn eerste maanden op Jan Breydel, staat de meerwaarde van Mignolet buiten kijf. Dat de Belgische nummer twee zich in zijn sas voelt, valt af te lezen uit het gretige meevoetballen van achteruit.

Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht)
Geleidelijk aan krijgt Vincent Kompany meer stabiliteit in zijn elftal, maar de jonge trainer zal toch tevreden zijn om een sluitstuk als Van Crombrugge achter de hand te hebben. Ook in zijn tweede jaar in Brussel blijft hij de goede prestaties aan elkaar rijgen. Van Crombrugge valt zelden te betrappen op een misser en verwerkt met de regelmaat van de klok ook lastigere ballen. Jammer genoeg moet onze landgenoot het einde van dit coronajaar missen door een hardnekkige handblessure.

Danny Vukovic (KRC Genk)
Wat een glorieuze terugkeer heeft de Genkse doelman afgerond! In de zomer van 2019 moest Vukovic onder het mes, waardoor hij een heel seizoen in rook zag opgaan. Op zijn 35e besloot de Australiër echter nog eens stevig op de tanden te bijten. In de voorbereiding overtuigde hij de sportieve staf door hypertalent Maarten Vandevoordt achter zich te houden. De voorbije maanden bleek Vukovic een sleutelfiguur in de knappe heenronde van de Limburgers.

Nu is het aan jullie! De lezers van VoetbalPrimeur.be hebben namelijk een belangrijke stem in de samenstelling van het elftal van de heenronde. Hoe? Door te stemmen in onze poll, natuurlijk. De keuze van de lezers telt mee voor vijftig procent, onze redactie vult de andere helft in. Per positie zijn er voor de top-vijf maximaal vijf punten te verdienen, zowel bij de lezerspoll als in het oordeel van de redactie. Wie gezamenlijk het hoogste aantal punten verzameld heeft, komt in onze ‘Elf van de Heenronde’. Stemmen dus!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie