Ik sluit een terugkeer naar KRC Genk zeker niet uit

"Ik sluit een terugkeer naar KRC Genk zeker niet uit"

19-12-2020 20:42
4

Bij KRC Genk probeert men steeds meer in te zetten op de eigen jeugd en hoopt het de volgende Kevin De Bruyne of Bryan Heynen te vinden. Dante Vanzeir werd in het verleden een grote toekomst bij KRC Genk bestempeld, maar brak er niet door. Al kan dat veranderen.

De aanvaller debuteerde op achttienjarige leeftijd al voor Genk, maar kon mede door blessures nooit helemaal doorbreken bij Genk. Na verschillende uitleenbeurten aan onder andere K. Beerschot V.A en KV Mechelen koos hij afgelopen zomer definitief voor Union. Al is een terugkeer naar Genk nog steeds een mogelijkheid.

“Ik heb bewust een ander pad gekozen om mezelf te ontwikkelen. Ik zocht meer speelminuten, dus moest ik wel uitkijken naar andere clubs, maar ik sluit een terugkeer naar Genk zeker niet uit”, stelt Vanzeir tegenover Sporza.

Vanzeir is momenteel met twaalf doelpunten topschutter bij de Brusselse club en zal dus ongetwijfeld al gevolgd worden door verschillende clubs in Eerste Klasse A. Bij Union heeft de 22-jarige aanvaller nog een contract tot medio 2023.