De Bruyne in Team van het Jaar, Vertonghen met 'assist' voor Puskas-award

De Bruyne in Team van het Jaar, Vertonghen met 'assist' voor Puskas-award

17-12-2020 20:11 Laatste update: 20:28
2

Hij werd niet verkozen tot Voetballer van het Jaar, maar Kevin De Bruyne is wel in de prijzen gevallen. De middenvelder van Manchester City staat samen met sterren zoals Lionel Messi, Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo in het Team van het Jaar.

De Bruyne was vorig seizoen de grote uitblinker bij Manchester City en in de Premier League. Hij won in Engeland dan ook verschillende individuele prijzen en werd door FIFA nu ook in het Team van het Jaar gezet. Met Alphonso Davies, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich en Robert Lewandowski heeft CL-winnaar Bayern München ook vier (ex-)spelers in het elftal staan.

Opvallend is de aanwezigheid van Alisson Becker in het doel. Zo werd Bayern-doelman Manuel Neuer verkozen tot Doelman van het Jaar maar staat hij curieus niet in het Team van het Jaar.

De FIFA Men's Coach-award ging naar Jürgen Klopp, trainer van Liverpool. De Duitser won de prijs voor het tweede jaar op rij en troefde daarbij Hans-Dieter Flick en Marcelo Bielsa af. Het Doelpunt van het Jaar werd gescoord door Son Heung-Min en dat op 'assist' van Jan Vertonghen.

Het wereldelftal van het jaar: Alisson; Alexander-Arnold, Ramos, Van Dijk, Davies; De Bruyne, Thiago, Kimmich; Lewandowsik, Messi, Ronaldo