Lukaku schenkt Inter drie punten, Mertens met (zware?) blessure naar de kant

Lukaku schenkt Inter drie punten, Mertens met (zware?) blessure naar de kant

16-12-2020 22:42 Laatste update: 22:44

Romelu Lukaku was woensdagavond opnieuw doorslaggevend bij Internazionale. In de topper tegen het Napoli van Dries Mertens scoorde Lukaku het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Napoli begon gretig aan de wedstrijd, maar kreeg na een kwartier al een domper te verwerken. Mertens ging tegen de grond en greep naar zijn enkel. De Rode Duivel schreeuwde het uit en moest in tranen naar de kleedkamer worden gedragen. Hoe ernstig de blessure is, valt nog af te wachten, maar het zag er alleszins niet goed uit.

De ploegmaats van Mertens moesten even bekomen van die opdoffer. Het Internazionale van Lukaku rekende dan weer vooral op de organisatie en kwam er offensief nauwelijks aan te pas. Na de rust kabbelde de Italiaanse topper rustig verder. Beide ploegen leken tevreden met een puntje, tot Ospina in de zestien Darmian tegen de mat zwierde. 

De bal ging op de stip en Insigne kreeg zelfs rood omdat hij zich enorm kwaad maakte. Lukaku zette zich uiteraard achter het leer en bezorgde Inter de drie punten in een flauwe topper. Dankzij deze overwinning komt Inter weer op gelijke hoogte met leider AC Milan, dat wel één match minder heeft. Juventus staat derde met drie punten minder, Napoli vierde met vier punten minder.