KBVB wil gewezen profvoetballers als elitescheidsrechter inzetten in JPL

KBVB wil gewezen profvoetballers als elitescheidsrechter inzetten in JPL

14-12-2020 19:00 Laatste update: 19:05
8

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil gewezen profvoetballers warm maken om elitescheidsrechter te worden. Met de invoering van een versneld opleidingstraject wordt het voorbeeld van onder andere Nederland, Frankrijk en Engeland gevolgd.

De KBVB stuurde een persbericht de wereld in. 'Ex-profspelers worden vaak trainer, teammanager, analist of zelfs makelaar, maar slechts zelden zetten ze de stap naar arbitrage.Met dit project, het "Enhanced Promotion Pathway", is de PRD er echter van overtuigd dat het een mooie kans biedt aan ex-profspelers om actief te blijven binnen hun favoriete sport', staat te lezen bij Sporza.

Met gewezen profvoetballers als scheidsrechter kan de kwaliteit van de arbitrage verhoogd worden. 'Met hun stevige fysieke conditie en speldoorzicht, zouden ze bovendien in staat moeten zijn om snel de stap te zetten naar arbitrage op het hoogste niveau. Een win-win dus!. Als alles goed gaat, bedraagt de opleidingstijd van een scheidsrechter zeven jaar om het profniveau te bereiken, terwijl de versnelde opleiding dit leerproces tot drie jaar kan terugbrengen', aldus de KBVB.