Ik weet hoe ik een ploeg zoals STVV uit het moeras kan trekken

"Ik weet hoe ik een ploeg zoals STVV uit het moeras kan trekken"

08-12-2020 11:45 Laatste update: 13:16
2

Peter Maes is de nieuwe coach van STVV. Dat maakte die club dinsdagochtend bekend. Maes is klaar om die nieuwe uitdaging aan te gaan, vertelt hij op zijn persconferentie.  

"Ik ben enorm gemotiveerd om de club de resultaten te geven die nodig zijn", laat Maes optekenen bij Sporza"Ik ben weer even weggeweest in het voetbal en ik ben heel blij dat ik terug ben. Als Limburger is het fijn om in Limburg te kunnen werken."

Maes voelt zich gewaardeerd op Stayen. "Ik merkte dat de club mij hier echt wilde. Ik ben enorm gemotiveerd om STVV de resultaten te geven die ze nodig hebben en te strijden voor het behoud. We willen hier terug een enthousiaste sfeer creëren, maar in de eerste plaats moeten we zo snel mogelijk resultaten neerzetten."

Voorlopig speelt STVV een zwak seizoen. "Het is altijd een proces. De kleine dingen werden plots heel groot. De ploeg was niet doeltreffend genoeg, maar het glas is halfvol bij mij. Januari wordt alleszins de belangrijkste maand voor ons. Eigenlijk zie je dat ik bijna altijd als crisismanager begin bij een ploeg. Ik weet dus hoe je een team uit een moeras moet trekken."