Mechelen wil drie punten tegen Eupen: Anders gaan we grijs seizoen tegemoet

Mechelen wil drie punten tegen Eupen: "Anders gaan we grijs seizoen tegemoet"

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 21:51wo 02-12-2020 om 21:51

KV Mechelen moet donderdagavond aan de bak tegen Eupen voor een inhaalduel van de tiende speeldag. Wouter Vrancken moet het stellen zonder sterkhouders als Defour, De Camargo en Vranckx. Toch hoopt hij op drie punten.

Beide ploegen zitten in een vergelijkbare situatie volgens Vrancken. Mechelen heeft momenteel 12 op 39, Eupen heeft 16 op 39. "In dit wereldje gaat het met ups en downs, dat weet je als trainer. Ik blijf er rustig onder, omdat de geleverde kwaliteit nog altijd goed is", vertelde Vrancken aan Het Nieuwsblad.

"Eupen zit in een vergelijkbare situatie als de onze. Ook zij hadden met hun manier van voetballen meer verdiend. Of dit inhaalduel voor ons een must-win is? Als je onderaan de klassering staat, is élke match een must-win. Het wordt zaak om de drukke decembermaand goed door te komen. Anders gaan we een grijs seizoen tegemoet."

Malinwa speelt voor Nieuwjaar nog zes wedstrijden. "We beschikken niet over de luxe van pakweg Club Brugge, dat blessures en schorsingen vlot kan opvangen", vervolgde Vrancken. "Integendeel, we leven in onzekerheid over de terugkeer van De Camargo en Defour. Hopelijk kunnen we de andere jongens tot de kerstperiode zo fris mogelijk houden, wat niet evident is met de zware velden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws