KV Mechelen staat voor ‘must-win’: “Als je daar staat is iedere match dat”

KV Mechelen staat voor ‘must-win’: “Als je daar staat is iedere match dat”

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 16:44wo 02-12-2020 om 16:44

KV Mechelen neemt het morgen op tegen KAS Eupen. Malinwa staat op een teleurstellende vijftiende plek en moet dringend punten sprokkelen om uit de onderste regionen weg te geraken, dat weet ook coach Wouter Vrancken.

KV Mechelen moet winnen, vindt Vrancken. “Zolang je daar beneden blijft staan, is iedere wedstrijd een ‘must win’. Maar ik denk vooral dat Eupen een goede ploeg is. Zij zitten in dezelfde situatie als wij. Op basis van hun spel verdienen ze meer punten. Het gaat geen makkelijke wedstrijd worden, maar we pakken toch het vertrouwen mee van de vorige matchen. Het is zaak om ons voetballend niveau aan te houden en efficiënter te zijn.”

Vrancken wil de maand december positief doorkomen en weer naar boven kunnen kijken in de stand. “Het zal alleszins bepalen waarvoor we nog gaan spelen dit seizoen. Als je december goed doorkomt, zijn er terug veel dingen mogelijk. Dan sta je terug tussen de mensen. Anders weet je dat je een grijs seizoen gaat draaien.”

KV Mechelen had als ambitie top acht. “In deze situatie moeten we niet te veel vooruit kijken”, gaat Vrancken verder. “Ieder punt is belangrijk, en dan zien we wel waar we komen. Het is nu niet het moment om te praten over waar we willen staan op het einde van het seizoen. Het enige wat we willen, is de drie punten morgen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws