Breaking news

Cercle Brugge heeft Van Der Bruggen beet: "Ik zal me hier snel thuis voelen"

OFFICIEEL: Ex-Belgisch bondscoach Advocaat kondigt vertrek  aan

OFFICIEEL: Ex-Belgisch bondscoach Advocaat kondigt vertrek aan

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 18:45di 01-12-2020 om 18:45

Dick Advocaat en Feyenoord nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. De Kleine Generaal en ex-bondscoach van de Rode Duivels stopt medio 2021 als clubtrainer.

Dat heeft de Stadionclub dinsdagavond medegedeeld. Advocaat heeft de clubleiding deze week zelf op de hoogte gebracht. Feyenoord krijgt nu ruim een half jaar de tijd om een opvolger te vinden. "Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken. Daar zal ik alles aan doen, maar daarna is het mooi geweest", reageert hij tegenover de Feyenoord-kanalen.

De 73-jarige Hagenaar weet dat hij al vaker is teruggekomen op deze woorden. "Maar deze keer mogen jullie me eraan houden", aldus Advocaat, die in vier verschillende decennia op de bank heeft gezeten in de Eredivisie. Nu naderen dus de laatste maanden van zijn roemruchte trainerscarrière. "Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten."

Advocaat trad eind oktober 2019 in dienst bij Feyenoord, als opvolger van de vertrokken Jaap Stam. Feyenoord stond op dat moment twaalfde, maar was opgeklommen naar plek drie toen het seizoen werd stilgelegd. De Rotterdammers hebben onder Advocaat nog niet één Eredivisie-wedstrijd verloren: inmiddels is er een ongeslagen reeks van 24 competitieduels ingezet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws