UPDATE: Mertens en Napoli spelen voortaan in het Stadio Diego Armando Maradona

UPDATE: Mertens en Napoli spelen voortaan in het Stadio Diego Armando Maradona

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 18:00di 01-12-2020 om 18:00

Laatste update: vrijdag 4 december 2020 om 18:25vr 04-12-2020 om 18:25

Het stadion van Napoli zal snel vernoemd worden naar de vorige week overleden Diego Armando Maradona. Luigi de Magistris, burgemeester van Napels, zegt dat de naamswijziging naar alle waarschijnlijkheid op tijd officieel zal zijn voor de volgende thuiswedstrijd van Napoli.

Er zijn al verschillende stappen in het proces genomen, waardoor een naamswijziging voor het huidige Stadio San Paolo al dichtbij komt. Dit zegt de burgemeester in gesprek met Il Messaggero. "Ik heb reden genoeg om aan te nemen dat de naam officieel kan worden gemaakt vanaf de volgende wedstrijd in Napels." Op donderdag 10 december zal Napoli haar eerstvolgende thuiswedstrijd spelen. I Partenopei nemen het dan op tegen Real Sociedad in de Europa League.

De nieuwe naam van het stadion heeft de burgemeester ook al verklapt. "Ik heb de alternatieve voorstellen gelezen, maar uiteindelijk zal de naam het Stadio Diego Armando Maradona zijn", aldus De Magistris.

Update: Het is officieel: het stadion van Napoli heet vanaf heden niet meer het Stadio San Paoli, maar is omgedoopt tot Stadio Diego Armando Maradona. Dat nieuws heeft de gemeente Napels vrijdag, ruim een week na het overlijden van de Argentijnse legende, bekend gemaakt. Het eerste duel is het Stadio Diego Armando Maradona wordt volgende week donderdag gespeeld, wanneer Napoli het in de Europa League opneemt tegen Real Sociedad.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws