Leko breekt een lans voor Mbokani: Hij verdient die kritiek niet

Leko breekt een lans voor Mbokani: "Hij verdient die kritiek niet"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 12:45vr 27-11-2020 om 12:45

Bij Antwerp was er donderdag geen plaats voor Dieumerci Mbokani. Ivan Leko hield de Congolees op de bank tegen LASK Linz, maar had daar ook zijn redenen voor. 

"We wilden een overtal creëren op het middenveld", aldus Leko bij Het Laatste Nieuws. "Ik vond dat geen verrassing, we hebben zo nog al gespeeld. Voor mij maakte dit het verschil met de heenmatch. Dit detail deed het hem."

Leko koos nu voor Cristian Benavente als diepste man. "Cristian trainde heel goed, dus dit was hét moment om hem een kans te geven. Een tweede reden was Mbo zelf. Iederéén praat over Mbokani. Mbokani dit, Mbokani dat. Hij scoort niet, hij is moe, Antwerp is Mbokani... De druk op die jongen is enorm. En ja, Mbo is heel belangrijk voor ons, maar Mbo is niét Antwerp. Ik wou andere spelers ook eens iets laten zien. Dat de mensen ook over hen kunnen praten."

Toch geeft Leko ook een pluim aan Mbokani. "Hij verdient de kritiek niet die hij nu krijgt, helemaal niet zelfs, omdat hij even niet scoort. Hij werkt heel hard. En hij zal ook opnieuw scoren voor ons."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws