Na de zege de ontnuchtering, Europese overwintering ver weg voor Standard

Na de zege de ontnuchtering, Europese overwintering ver weg voor Standard

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 00:25vr 27-11-2020 om 00:25

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 19:02vr 27-11-2020 om 19:02

Standard heeft dit seizoen in de Europa League eindelijk een overwinning kunnen boeken. Bij de Rouches zorgde dat terecht voor tevreden gezichten, maar helaas is er ook minder nieuws. De kans dat Standard de volgende ronde haalt, is klein.

Laten we beginnen met het goede – en het typische Belgische – nieuws, mathematisch kan het nog voor Standard. Momenteel tellen de Rouches drie punten. Rangers en Benfica tellen alle twee acht punten. Donderdag speelden ze tegen elkaar en dat leverde een 2-2 draw op. Ook Lech Poznan staat nog voor Standard. De Polen hebben drie punten. Die verdienden ze na een 3-1 overwinning tegen Standard.

Zes op zes is nodig
In groep D zijn er nog twee speeldagen te gaan. Standard trekt eerst naar Rangers en ontvangt op de slotspeeldag Benfica. Enkel met een zes op zes maakt Standard nog een kans om Europees te overwinteren. 

Zelfs met negen punten na zes wedstrijden blijft de kans klein dat Standard de volgende ronde haalt. Benfica speelt immers nog thuis tegen Lech Poznan. Terwijl Rangers op de slotspeeldag naar Polen trekt. Winnen Benfica en Rangers van Lech Poznan? Dan is Standard Europees uitgeschakeld. Komen ze niet verder dan een punt? Dan is er nog hoop voor Standard.

Heel wat goed te maken
Als Benfica en Rangers nul op zes halen, dan gaan Lech Poznan en Standard door naar de volgende ronde. Zij halen immers dan zes op zes. Speelt Benfica en/of Rangers gelijk tegen Lech Poznan? Dan wordt het rekenen voor Standard als het zes op zes haalt. Standard moet tegen Rangers een 0-2 nederlaag goedmaken. Tegen Benfica moet Standard zelfs een 3-0 goedmaken. Eindigen twee ploegen gelijk? Dan kijkt men naar de onderlinge confrontaties. Eindigen drie ploegen gelijk? Dan vallen de resultaten tegen de nummer vier weg om de eindafrekening te maken. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Standard de volgende ronde?

Ja
6%
Nee
94%
(178 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws