Ik was toen nog te jong om Club Brugge en KRC Genk te coachen

"Ik was toen nog te jong om Club Brugge en KRC Genk te coachen"

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 12:30do 26-11-2020 om 12:30

Emilio Ferrera probeert dit seizoen naar 1A te promoveren met Seraing. De 53-jarige Ferrera lijkt nu eindelijk rust te hebben gevonden. In de laatste 25 jaar heeft hij meer dan 25 clubs gehad...

Ferrera kreeg een kwalijke reputatie door die ontslagen, maar vindt dat onterecht. "Om te beginnen had ik vaak de pech om bij een club terecht te komen die vervolgens een institutionele crisis doormaakte. Dit was het geval bij Beveren, Lierse, RWDM. Ook bij Club Brugge maakte ik een grote crisis mee: Michel D'Hooghe en Marc Degryse vertrokken. Hetzelfde in Genk: Gunter Jacob bracht mij binnen en vertrok, Dirk Degraen volgde", legt Ferrera uit bij Sport/Voetbalmagazine.

Ontslagen worden went volgens Ferrera nooit. "Neen, voor mij is dat altijd even pijnlijk. En het ene afscheid is nog moeilijker dan het andere. Bij Club Brugge verliep alles volgens de regels van de kunst. Bij Genk ben ik daarentegen behandeld als een hond. 's Morgens vroeg, ik was nog thuis, kreeg mijn echtgenote een bericht: 'Veel moed aan Emilio.' Ze hadden op de radio al aangekondigd dat ik buiten lag, maar ik was zelf nog niet op de hoogte."

Ferrera zou de zaken nu wel anders aanpakken. "Als ik erop terugkijk, realiseer ik me wel één ding: ik was te jong om Club en Genk te coachen. Als je jong bent, heb je bijvoorbeeld de neiging om al je spelers op gelijke voet te plaatsen. Maar dat gaat in een grote club niet. Wanneer je jong bent, heb je ook de neiging om veel aandacht te schenken aan onbelangrijke details. Kortom: als een grote club een jonge coach vertrouwt, is dat gevaarlijk. Voor de club en voor de coach."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws