KBVB gaat strijd aan om matchvervalsing bij jeugd- en vrouwenvoetbal aan te pakken

KBVB gaat strijd aan om matchvervalsing bij jeugd- en vrouwenvoetbal aan te pakken

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 10:10do 26-11-2020 om 10:10

De Belgische voetbalbond neemt samen met CSCF Foundation for Sports Integrity deel aan het Integriball Erasmus+ project. Dat is een opleidingsprogramma dat de integriteit van jeugdspelers en voetbalsters wil beschermen. 'Op die manier wil de KBVB de strijd tegen onder andere wedstrijdvervalsing verder aangaan', klinkt het in Brussel.

'De KBVB wil meer inzetten op het tegengaan van wedstrijdmanipulatie door alle problemen die gerelateerd zijn aan de integriteit van de voetbalsport bij jeugd- en vrouwenvoetbal in kaart te brengen, bespreekbaar te maken en samen met de betrokkenen actief naar oplossingen te zoeken. Daarom nemen we een actieve rol op in het project door trainingssessies te organiseren met alle stakeholders in het jeugd- en vrouwenvoetbal. Die sessies worden gegeven samen met de CSCF Foundation', stelt de voetbalbond.

Red Flame Tessa Wullaert, de bondscoach van U17 Bob Browaeys en andere mensen uit de Belgische voetbalwereld gaan in gesprek met CSCF en de KBVB. 'De bedoeling van het project is om guidelines te maken voor atleten, trainers en federatiemedewerkers om wedstrijdvervalsing en andere zaken die de integriteit van de voetbalsport in gevaar kunnen brengen snel te herkennen. Maar ook om actie te ondernemen en aan te geven welke mensen je moet aanspreken voor hulp.'

Steun van Vertonghen
Jan Vertonghen is enthousiast over het project: 'Ik vind het goed dat federaties meer inzetten op integriteitsbescherming in het voetbal. Ik hoop dat dat op lange termijn zijn vruchten zal afwerpen', aldus de Rode Duivel.

Naast België doen nog vier landen mee aan het het Integriball-project. Het gaat om: Cyprus, Tsjechië, Griekenland en Malta. De Universiteit van Gent, de Raad van Europa en het Global Lottery Monitoring System (GLMS) ondersteunen trouwens het project.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws