Butez duidt beste keeper in België aan: “Hij heeft de meeste punten gepakt”

Butez duidt beste keeper in België aan: “Hij heeft de meeste punten gepakt”

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 09:26do 26-11-2020 om 09:26

Jean Butez is de nummer één onder de lat bij Royal Antwerp Football Club. De sluitpost is een betrouwbare pion van coach Ivan Leko en houdt onder meer de Iraanse Alireza Beiranvand op de bank.

Volgens Marc Wilmots is Beiranvand nochtans ‘de nieuwe Thibaut Courtois.’ “Het klopt dat ik aan een heel regelmatig seizoen bezig ben, maar om dan te zeggen dat ik de beste ben... Tegen Eupen had ik meer moeten doen bij de 0-2. Dat was wel een foutje. Ik ben een perfectionist.”

Zelf vindt Butez zich niet de beste doelman van de Jupiler Pro League. “En om 'beste keeper' te zijn, moeten we misschien iets hoger in het klassement staan? Had ik misschien meer clean sheets moeten hebben? Ik beschouw mezelf nog niet als de beste in België, wél een van de betere."

Butez schuift Arnaud Bodart van Standard Luik naar voren. "Hij heeft al het meeste punten gepakt voor zijn team. En dat zeg ik niet omdat hij net scoorde (lacht). Hij heeft met zijn maturiteit, ook al is hij maar 22, al veel indruk op me gemaakt”, citeert Het Laatste Nieuws.

“Voor de rest... Ik vind niet dat er dit seizoen een doelman bovenuit steekt. Mignolet is niet zo sereen en regelmatig als vorig seizoen. Bolat had geen voorbereiding en is mede daardoor nog niet top. Het voetenspel van Van Hamel vind ik wel écht goed. Al mag ik dat misschien niet luidop zeggen? (lacht)"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Butez hier gelijk?

Ja
64%
Nee
36%
(160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws