Op basis van onze progressie is de titel een must voor Club Brugge

"Op basis van onze progressie is de titel een must voor Club Brugge"

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 13:00di 24-11-2020 om 13:00

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 13:25di 24-11-2020 om 13:25

Philippe Clement heeft de touwtjes stevig in handen bij Club Brugge, maar in zijn schaduw draait ook Eddie Rob mee. De fysiektrainer van Club Brugge geeft aan dat ook hij heel wat invloed heeft binnen het team. 

"Ik heb niet de indruk dat er een officiële T2 is, ook al heeft Johan Van Rumst al veel met Philippe Clement samengewerkt en is hij diens vertrouwensman. Maar ook Carl Hoefkens of de erg polyvelante Jonas Ivens wisselen permanent ideeën uit", aldus Rob bij Sport/Voetbalmagazine.

Rob voelt respect van zijn hoofdcoach. "Ik spreek vooral één op één met de coach en het feit dat hij ontvankelijk is voor wat ik zeg, geeft mijn werk veel geloofwaardigheid. Hij spoort me aan om mijn gedacht te zeggen en om hem te vertellen wat ze volgens mij te veel of te weinig doen. Soms geeft hij me carte blanche aan het einde van een training als ik vind dat de werklast niet voldoende was, voor iedereen of voor sommigen."

Rob ziet ook zijn invloed bij Club. "Een grote voldoening vorig seizoen bij Club Brugge was dat we veel balbezit hadden en toch superieur waren qua versnellingen. Dat betekent dat wanneer we tegen een muur voetbalden, een verdediging die er niet uitkwam, we de tactische middelen vonden om uit de vlotte balcirculatie te komen en explosief te zijn met de bal aan de voet."

Titel een must?
Onlangs gaf Rob aan dat Club Brugge zijn titel moet verlengen. Daar is hij nog altijd van overtuigd. "Dat was niet arrogant bedoeld en de realiteit is dat je nog altijd hard moet werken om dat te verwezenlijken, maar op basis van onze progressie is de titel een must. Evengoed doen in België en beter in Europa, dat is het doel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws