Breaking news

DC United, de nieuwe club van Losada: Historische club die eindelijk wil aanvallen

Haaland op weg om alle records te breken, Club Brugge is gewaarschuwd

Haaland op weg om alle records te breken, Club Brugge is gewaarschuwd

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 23:28ma 23-11-2020 om 23:28

Club Brugge staat dinsdagavond voor een nieuwe ontmoeting met Borussia Dortmund, een nieuwe show voor machine Haaland? Het fenomeen Erling Haaland (20) is op recordjacht in de Champions League – als dat voor Club Brugge maar goedkomt. Zijn cijfers zijn fénomenaal, zelfs Cristiano Ronaldo moet zich zorgen maken. 

De verdediging van Club Brugge weet wat hen te wachten staat, een doelpuntenmachine die voorlopig niet kan gestopt worden. Hertha BSC probeerde het afgelopen weekend maar tevergeefs, de Noorse spits wist 4 maal te scoren. Zo komt hij aan 10 doelpunten in 8 wedstrijden in de bundesliga. In de Champions League zijn zijn cijfers nog straffer. We zetten ze voor u even op een rijtje.

Erling Braut Haaland wist in zijn eerste elf wedstrijden op het kampioenenbal 14(!) keer te scoren. Zo laat hij wereldspitsen achter zig als Adriano, Cristiano Ronaldo, Messi, Salah, Kane,... Haaland wist tot nog toe in elke wedstrijd van de groepsfase te scoren. Ook vorig seizoen wist hij dat bijna te volbrengen enkel tegen Liverpool (2-0) vond de spits de weg naar doel niet.

Haaland is goed op weg om alle records in de Champions League op zijn naam te zetten. Mr. Champions League, Cristiano Ronaldo, houdt maar beter zijn hart vast als hij de Noorse spits bezig ziet. Voorlopig staat het all-time record op naam van de Portugeze ster met 130 doelpunten, als Haaland zo blijft doorgaan zal dat record waarschijnlijk wel gebroken worden. Wat nog straffer is is dat Haaland nog maar steeds 20 (!) jaar is, het is enkel maar Mbappé die ook op zo'n jonge leeftijd gelijkaardige statistieken kan voorleggen. 

Nog één statistiekje om Mignolet en co helemaal te ontmoedigen. Haalands 23 goals in zijn eerste 22 Bundesligawedstrijden zijn simpelweg historisch. Sinds de invoering van de Champions League in 1992-1993 is in de vijf grootste competities enkel Romário erin geslaagd Haaland dit voor te doen. De Braziliaan flikte hetzelfde kunstje in 1993-1994 in het shirt van FC Barcelona in La Liga.
In 2018 hielden Leko en Club Brugge de nul in het Signal Iduna Park. Toen was Paco Alcácer de diepste man – op 27-jarige leeftijd goed voor 13 goals in zeven seizoenen Europees voetbal. Eentje minder dan Haaland in 11 matchen op het hoogste niveau.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws