Vandenbempt over Gouden Schoen: 'Geen top 3 van Club Brugge, wél Genk-speler'

Vandenbempt over Gouden Schoen: 'Geen top 3 van Club Brugge, wél Genk-speler'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 17:45ma 23-11-2020 om 17:45

Het seizoen 2019-2020 kende dan wel geen Play-Offs, toch wordt er in januari een nieuwe Gouden Schoen gekozen. Peter Vandenbempt verwacht deze keer geen vrijgeleide voor Club Brugge, integendeel: de radioman denkt onder andere aan Theo Bongonda van KRC Genk.

De voorbije twee jaar won Hans Vanaken. "De voorbije jaren kon je eigenlijk je stemformulier dat er straks aankomt voor de Gouden Schoen, gewoon vullen met 3 spelers van Club Brugge. En nu is er voorlopig geen enkele die daar zeker op moet. Maar zoals gezegd: het is leider in het klassement, dus de rest doet niet beter", aldus Vandenbempt bij Sporza.

Bongonda presteerde onder Jess Thorup al sterk, maar ook onder nieuwbakken Genk-coach John van den Brom loopt het vlot voor de flankaanvaller. Vandenbempt zag dan ook één grote uitblinker bij Genk. "Zeker Bongonda, die zit nu al een paar weken in een geweldige vorm. Dat is er bijvoorbeeld wel één voor dat genoemde stemformulier", klinkt het.

Verder worden ook Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A) en Lior Refaelov (Royal Antwerp FC) naar voor geschoven als mogelijke kanshebbers voor de Gouden Schoen van 2020.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet de Gouden Schoen winnen?

Vanaken (Club Brugge)
5%
Refaelov (Antwerp FC)
28%
Holzhauser (Beerschot)
17%
Bongonda (KRC Genk)
39%
Iemand anders: wie?
10%
(648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws