Club Brugge overtuigt niet: Het zwakst presterende Club in een paar jaar

Club Brugge overtuigt niet: "Het zwakst presterende Club in een paar jaar"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 12:30ma 23-11-2020 om 12:30

Club Brugge is er zaterdag in geslaagd om met 1-0 te winnen van KV Kortrijk. Makkelijk had de landskampioen het echter niet. De Bruggelingen sukkelen al een tijdje met de vorm, dat vindt ook Peter Vandenbempt.

"Het gevoel bij Club Brugge is deze dagen dubbel. Ze staan alleen op kop in het klassement, dat is goed. Maar het is wel het zwakst presterende Club in een paar jaar. Ook dat besef is er intern", geeft de radiostem aan bij Radio 1. "Dat zie je aan de cijfers, die spreken voor zich: dit seizoen leverde het al 13 punten in, vorig jaar was dat pas het geval na 22 speeldagen. Het verloor al 3 keer, vorig hele seizoen maar 1 keer", vult hij nog aan.

Ook de overwinning zijn niet echt vlot bij Blauw-Zwart. "Er zijn vooral ook nauwelijks overtuigende overwinningen", bevestigt Vandenbempt. "Er was even een opflakkering tegen Eupen, Zulte Waregem en Anderlecht. Toen won het vlot, maar de trein is nadien toch niet echt vertrokken geraakt", geeft hij aan.

Problemen
Volgens Vandenbempt zit Club Brugge met verschillende problemen. "Het diepespitsenprobleem is natuurlijk al vaker aangekaart. Ik vond dat Philippe Clement opvallend verwees naar de zwakke prestatie van de toch nog altijd piepjonge Badji", klinkt het.

"Maar wat ook anders altijd kwaliteit garandeert - namelijk Vanaken en Vormer, dat is ook veel minder. Het uitvoetballen van Deli was alweer dramatisch. Er zit geen vaart in het voetbal van Club Brugge. Het is gewoon collectief en individueel veel minder. De defensie is minder stabiel, de doelman is niet onoverwinnelijk zoals vorig jaar. Maar zoals gezegd: het is leider in het klassement, dus de rest doet niet beter", besluit Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws