Mist Standard zijn publiek extra hard? Dat weegt daar toch zwaarder door

Mist Standard zijn publiek extra hard? "Dat weegt daar toch zwaarder door"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 10:45ma 23-11-2020 om 10:45

Ook tegen Eupen wist Standard niet te winnen, de negatieve reeks van de Luikenaren lijkt dan ook niet te keren. Wilfried Van Moer ziet enkele redenen voor de mindere prestaties.

Standard begon uitstekend aan de competitie maar zit momenteel in een serieuze vorm dip, de club is inmiddels afgezakt naar een vijfde plek in de stand. "Ik verschiet er eigenlijk nog van dat ze zo hoog staan, al gaat dat niet blijven duren. Ze spelen als een middenmoter", is Van Moer kritisch in Het Belang van Limburg.

Het Standard-boegbeeld ziet echter enkele reden voor de mindere prestaties. "Ze hadden toch enkele coronagevallen in de club en veel sleutelspelers vinden hun beste vorm niet meer. Daarnaast zijn er ook nog de financiële problemen, ik kan me voorstellen dat dat in de hoofden kruipt", aldus Van Moer.

Ook de Europese kalender is momenteel geen cadeau voor Standard. "Die midweekmatchen wegen zwaar door, de kern is niet voldoende gewapend daarvoor", vervolgt Van Moer. Ten slotte moet Standard het ook zonder zijn fanatieke aanhang stellen. "Dat geldt voor alle clubs, maar bij Standard weegt dat toch nog iets zwaarder door."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Standard PO1 dit seizoen?

Ja
45%
Nee
55%
(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws