Gent haalde nog geen punt in Europa: Ik zou niet zeggen dat niveau te hoog is

Gent haalde nog geen punt in Europa: "Ik zou niet zeggen dat niveau te hoog is"

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 11:33za 21-11-2020 om 11:33

KAA Gent heeft de corona-onderbreking goed kunnen gebruiken. De seizoensstart viel volledig in duigen en ook onder Wim De Decker zijn de resultaten nog niet om over naar huis te schrijven. Desondanks blijft het geloof heersen dat er een ommezwaai op til is, ook bij Nurio Fortuna.

De zomeraanwinst, tevens de recordaankoop van de Buffalo's, had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn overstap van Sporting Charleroi. "Natuurlijk is het een vreemd gevoel, maar we beseffen goed in welke club we zitten", vertelt Nurio bij La Dernière Heure. "Als de dingen niet draaien zoals ze moeten draaien in grote clubs, moet je iets veranderen."

"Gent is een grote club en we proberen de oplossing te vinden. De top-vier blijft mathematisch mogelijk, maar dan zullen we stillan moeten beginnen met overwinningen boeken, zoals dinsdag tegen Charleroi ...", blikt de linksachter al kort vooruit naar het duel met zijn ex-club.

Niet te zwak voor Europa
Ondanks de huidige malaise heeft Nurio wel al een item van zijn bucket list kunnen schrappen. "Het was een droom om in Europa te spelen", geeft hij aan. "Het is een geweldige ervaring geweest, die eerste match die ik speelde." Dat duel tegen Rapid Wien liep echter nog goed af. Inmiddels zit Gent aan een nul op negen in de Europa League.

"Nadien hebben we geen goede resultaten gekend. Dat laat een bittere smaak na, zeker na onze uitschakeling tegen Dynamo Kiev. Die hadden we kunnen elimineren", verwijst Nurio naar de Play-Off-ronde van de Champions League. "Ik zou niet zeggen dat het niveau te hoog gegrepen is voor Gent. Maar we maken hetzelfde mee als in de Jupiler Pro League: als het in de competitie niet draait, draait het ook niet in de Europese matchen ..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws