Breaking news

'Groot nieuws uit Engeland: fans mogen volgende week de stadions weer in'

Bossut voortaan met helm onder de lat bij Essevee: Ik doe alles om te spelen

Bossut voortaan met helm onder de lat bij Essevee: "Ik doe alles om te spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 16:09vr 20-11-2020 om 16:09

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 16:10vr 20-11-2020 om 16:10

Sammy Bossut zal vanaf nu met een helm onder de lat staan. De doelman van Zulte Waregem liep in augustus tijdens een oefenmatch een schedelbreuk op, maar is na vier maanden opnieuw fit.

Omdat Bossut dit geen tweede keer wil meemaken, zal hij voortaan met een helm spelen en trainen, net zoals Peter Cech dat vroeger deed. "Het maakt mij ook niet uit. Al zetten ze mij een kabouterhoed op, ik doe alles om te spelen", vertelde Bossut aan Sporza. "In het begin was het wat aanpassen."

"Je hoort wat minder en moet dus beter luisteren. Ik hoor sowieso 30 decibel minder sinds de botsing. Vanaf 40 decibel moet je een hoorapparaat dragen. Maar in het dagelijkse leven heb ik daar niet veel last van.  Na een tijdje mag ik hem wellicht afdoen, maar ik denk dat ik hem toch ga ophouden. Voor de veiligheid en voor mijn familie."

Nieuw elan?
Het ging de laatste maanden zonder Bossut helemaal niet goed bij Zulte Waregem. Kan hij zorgen voor een nieuw elan?  "Als we zondag winnen tegen KV Mechelen zetten we een stap naar de andere ploegen en geeft dat weer vertrouwen. Dan is de trein hopelijk vertrokken. Met Timmy Simons en Davy De fauw als assistenten waait er ook een nieuwe wind. De jongens brengen nieuwe ideeën aan. In het begin pluk je daar nog geen vruchten van, maar op termijn zal dat wel goedkomen", besloot de 35-jarige doelman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws