Lukaku of Mertens topschutter in de Nations League? Wie moeten ze daarvoor inhalen

Lukaku of Mertens topschutter in de Nations League? Wie moeten ze daarvoor inhalen

16-11-2020 21:45 Laatste update: 22:47
2

De Rode Duivels wonnen zondagavond hun voorlaatste wedstrijd in hun groepsfase van de Nations League. De Belgen versloegen Engeland met 2-0 dankzij doelpunten van Youri Tielemans en Dries Mertens. Mertens komt daarmee naast Romelu Lukaku in de topschutterslijst, maar wie moeten ze nog inhalen om de beheerde topschutterstitel in de Nations League te bemachtigen.

De groepsfase van de Nations League is vijf wedstrijden ver, met nog één speeldag op het programma zijn we bijna in het eindstadium van het toernooi beland. Wie zich plaatst voor de halve finales, wie een divisie zakt of wie een divisie stijgt wordt na woensdag allemaal duidelijk. Ook de topschutterstitel is nog van tel en daar komen twee Belgen nog in aanmerking voor de hoofdprijs: Romelu Lukaku en Dries Mertens.

In Divisie A moeten onze landgenoten enkel Christian Eriksen en Timo Werner voor zich dulden.
Christian Eriksen - Timo Werner (4 doelpunten)
De Chelsea-spits kon al 4 maal scoren voor Duitsland. Duitsland speelt in divisie A en staat aan de leiding van hun groep met 9 punten, maar op de laatste speeldag moet het op verplaatsing naar Spanje, dat tweede staat met 8 punten. Dus een eventuele halve finale en finale behoort zeker tot de mogelijkheden voor Timo Werner. Dat zijn kansen op de topschutterstitel in leven houdt. 
Christian Eriksen is een aanvallende middenvelder bij Denemarken. Zij zitten in dezelfde groep als België en strijden voor de promotie woensdag tegen onze Duivels. Eriksen scoorde twee maal tgen IJsland vanop de stip.

Dries Mertens - Romelu Lukaku - Diogo Jota (3 doelpunten)
Mertens en Lukaku hebben allebei drie doelpunten. Met nog een wedstrijd tegen de boeg tegen Denemarken en eventuele halve finale en finale kunnen de spitsen bij de Rode Duivels nog topschutter worden in Divisie A. Daarvoor zullen ze wel een doelpunt meer moeten scoren dan Timo Werner en Eriksen, in het geheel Denemarken, geen doelpunt laten maken woensdag.
Diogo Jota is een aanvaller bij Portugal. Portugal werd afgelopen zaterdag uitgeschakeld door Frankrijk. Hun laatste wedstrijd moeten de Portugezen afwerken op het veld van Kroatië.


Als we kijken naar de volledige Nations League met alle divisies samen dan hebben we volgende ranglijst.
Eerling Braut Haaland (6 doelpunten):
Wie anders dan Haaland voert het klassement aan. Haaland speelt voor de nationale ploeg van Noorwegen, zij zijn actief in divisie B. Ze staan tweede in de groep met een 9 op 12, met een wedstrijd minder gespeeld (omwille van corona werd de wedstrijd tegen Roemenië geschrapt) dan leider Oostenrijk. Noorwegen heeft 11 doelpunten gemaakt waarvan meer dan 50% op naam van Haaland. Op de laatste speeldag speelt Noorwegen op hte veld van Oostenrijk, benieuwd of Haaland zijn topschutterstitel kan verzilveren.

Eran Zahavi (5 doelpunten):
Zahavi is een aanvaller die uitkomt voor de Israëlische nationale ploeg. Zij spelen ook in divisie B maar zitten in een andere groep. Israël staat derde in zijn groep met onder meer Schotland, Tsjechië en Slowakije. Zahavi scoorde een hattrick tegen het zwakke broertje uit de groep Slowakije. Op de laatste speeldag speelt Israël tegen leider Schotland.

Timo Werner - Christian Eriksen - Rauno Sappinen - Klæmint Olsen - Haris Vuckevic (4 doelpunten):
Vier spelers staan op een gedeelde derde plaats. De bekendste is natuurlijk de Duitse aanvaller Timo Werner. De Chelsea-spits kon al 4 maal scoren voor Duitsland. Duitsland speelt in divisie A en staat aan de leiding van hun groep met 9 punten, maar op de laatste speeldag moet het op verplaatsing naar Spanje, dat tweede staat met 8 punten. Dus een eventuele halve finale en finale behoort zeker tot de mogelijkheden voor Timo Werner. Dat zijn kansen op de topschutterstitel in leven houdt.
Christian Eriksen is een aanvallende middenvelder bij Denemarken. Zij zitten in dezelfde groep als België en strijden voor de promotie woensdag tegen onze Duivels. Eriksen scoorde twee maal tgen IJsland vanop de stip.
Rauno Sappinen is een speler van Estland, dat laatste staat in hun groep in divisie 3. Zij zijn al zeker van de degradatie naar de laagste divisie. De laatste wedstrijd neemt Estland het op tegen Georgië.
Klaemint Olsen speelt voor het nationale team van de Faroër eilanden. Zij spelen in divisie D en staan eerste in hun groep en lijken dus goed op weg om te promoveren richting divisie C.
Haris Vuckevic is een Sloveen die actief is in divisie C. Slovenië staat aan de leiding en maakt kans op de promotie.

Op de vierde plaats vinden we dan Romelu Lukaku en Dries Mertens met 3 doelpunten.