Tielemans en Lukaku zijn de beste van de klas, spelersrapport na Engeland

15-11-2020 23:00 Laatste update: 16-11-2020 20:50
26

De Rode Duivels wonnen hun Nations League wedstrijd tegen Engeland met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Youri Tielemans en Dries Mertens. Wie speelde goed en wie had een mindere dag? VoetbalPrimeur.be zet het voor u op een rijtje.

Courtois – 7
De doelman hield zijn netten schoon. Had een goede parade in huis op de poging van Kane vlak voor de rust. Gaf rust aan zijn verdediging door op voorzetten en hoge ballen autoriteir te zijn.

Alderweireld – 6,5
Speelde een secure wedstrijd op defensief vlak. Als de Engelsen hoge druk kwamen zetten werd het moeilijker om uit te voetballen.

Denayer – 7
Speelde een goede wedstrijd, stond verdedigend als een blok en werd maar zelden gepasseerd. Toonde aan de bondscoach dat hij een betrouwbare speler is in de defensie.

Vertonghen – 6,5
Is een meubelstuk in de defensie van de Rode Duivels. Werkte de wedstrijd af op ervaring en stond positioneel goed opgesteld. Hield Harry Kane van de aansluitingstreffer. In het uitvoetballen onder druk was het soms slordig.

Meunier – 6
De rechtervleugel speelde een ietwat onzichtbare wedstrijd. Legde zijn kilometers af zoals hij altijd doet. Speelde met vuur na zijn gele kaart door soms gevaarlijke tackles uit te voeren. Het liep goed af.

Thorgan Hazard – 6,5
Aan de andere kant van stond Thorgan Hazard; Werkte keihard voor de ploeg maar bracht iets te weinig bij in aanvallend opzicht. Bij de opbouw van achteruit is zoekt hij wel naar de voetballende oplossing.

Witsel – 6
Leed meer balverlies dan anders. Hij zorgde wel voor een buffer voor de verdediging. De verdedigende middenvelder speelde niet zijn beste wedstrijd voor de nationale ploeg.

Tielemans – 8
Primus van de klas. De jonge middenvelder van Leicester City wierp zich op als de patron in het middenveld. Zorgde met zijn afstandsschot voor het openingsdoelpunt. Bood zich altijd aan in de opbouw en bracht rust aan de bal.

De Bruyne – 6
Was niet in beste vorm. In omschakelingsmomenten, waar hij toch één van de beste ter wereld is, was hij toch slordig. Knapte wel zijn verdedigend werk op.

Mertens – 6,5
Speelde een hele anonieme wedstrijd, maar fleurde zijn wedstrijd op dankzij een mooi doelpunt. Kwam nauwelijks in het spel voor en creëerde weinig gevaar.

Lukaku – 7,5
De spits was nog twijfelachtig voor de wedstrijd maar bewees zijn waarde voor deze Duivels. Hield Kane van de 1-1 met een redding op de lijn. Gaf zijn ploeg wat adem en liet zijn ploeg opschuiven. Ging op zoek naar een doelpunt maar miste wat precisie.