Sterk Club NXT blijft zoeken naar winst en raakt niet voorbij Westerlo

14-11-2020 21:48
16

Club NXT heeft nog steeds geen overwinning in Eerste Klasse B geboekt. De jonge Bruggelingen speelden wel een goede partij tegen KVC Westerlo, maar raakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Club NXT begon andermaal als de grote underdog tegen KVC Westerlo, maar dat was er de eerste minuten helemaal niet aan te zin. De jonge Bruggelingen hadden overmacht en zagen dat ook snel beloond worden. Club-revelatie Youssouph Badji slaagde er na al negen minuten voetballen in om de 1-0 in doel te tikken.

Lang kon men daar bij Club NXT niet van genieten want amper enkele minuten later verraste Soumah Club-doelman Shinton en maakte hij er 1-1 van. De Kemphanen hadden daarop het overwicht tijdens de wedstrijd, al probeerde men bij Club NXT ook tegen te prikken.

De Bruggelingen kwamen ook iets beter in de partij, maar zag Westerlo tien minuten voor tijd een bijzonder goedkope strafschop krijgen. Westerlo bedankte echter niet voor het gouden geschenk. Shinton pakte de strafschop van Brüls.

Aan de overzijde tikte een speler van Westerlo de bal wel met de hand aan in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er – tot grote onvrede van de spelers bij Club NXT – geen strafschop in. Het bleef 1-1 tot de rust.

Na de pauze ging het spel goed op en weer en kregen beide teams ook genoeg kansen tot scoren. Club NXT leek zich niet zomaar gewonnen te geven en verdiende ook minstens een punt te puren uit de confrontatie tegen het ervaren Westerlo.

De beste kansen bleken uiteindelijk zelfs voor Club NXT te zijn. Na een rode kaart voor Maxim Biset kreeg de thuisploeg ook een unieke kans om die drie punten te pakken. Een potig Westerlo deed er alles aan om Club NXT uiteindelijk dat winnend doelpunt te verhinderen en slaagde daar ook in. Het bleef 1-1.