Zeven Deense internationals uit Engeland mogen toch spelen tegen België

Zeven Deense internationals uit Engeland mogen toch spelen tegen België

13-11-2020 16:33
1

De zeven Deense internationals die in Engeland spelen, mogen dan toch overvliegen naar hun thuisland voor de Nations League-matchen tegen IJsland (15/11 in Kopenhagen) en de Rode Duivels (18/11 in Leuven). Eerder werd gemeld dat ze bij hun Engelse clubs moesten blijven vanwege reisrestricties die werden opgelegd.

Ondertussen is er een uitzondering gemaakt voor de Deense internationals. Dat maakt de Deense voetbalbond (DBU) bekend. Engeland sloot afgelopen zaterdag de grenzen voor de reizigers uit Denemarken. Burgers van het Verenigd Koninkrijk en mensen die een geldig visum hebben, mochten wel nog afreizen, maar moesten wel veertien dagen in quarantaine gaan. Dan hadden de Deense internationals de eerste weken na hun terugkeer in Engeland niet mogen spelen.

Maar daar is ondertussen een mouw aan gepast, tot grote opluchting van Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lossl (Everton), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Henrik Dalsgaard (Brentford), Mathias Jensen (Brentford) en Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham). Na het afnemen van een nieuwe coronatest kunnen ze dan meetrainen met de Deense selectie. Bondscoach Kasper Hjulmand, die heel wat nieuwe spelers opriep, zal na de testresultaten pas zijn definitieve selectie bekendmaken.