Breaking news

Carcela herstelt van het coronavirus en is beschikbaar tegen Anderlecht

Verrassende selectiekeuze Martinez onder de loep genomen: “Een mooie erkenning”

Verrassende selectiekeuze Martinez onder de loep genomen: “Een mooie erkenning”

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 10:12do 12-11-2020 om 10:12

Gaetan Coucke werd ietwat verrassend als vervanger van Thomas Kaminksi opgeroepen voor de Rode Duivels door bondscoach Roberto Martinez. De doelman van KV Mechelen proeft zo van het echte werk.

Waarschijnlijk zal Coucke in de komende interlands geen minuten maken. “Eind vorig seizoen was hij nog vierde keeper in Genk, nu wordt hij opgeroepen voor de nationale ploeg. Dan hebben we goed gewerkt met hem”, zegt begeleider en ex-keeperstrainer Jos Beckx.

“Dit is een mooie erkenning voor Gaëtan, maar ook voor Stef Pauwels. In je tweede jaar als keeperstrainer een Rode Duivel afleveren, dat is niet iedereen gegeven. Dit is het bewijs dat er goed werk wordt geleverd met de doelmannen”, citeert Gazet van Antwerpen.

Coucke kan zich niet onderscheiden bij KV Mechelen. “Hij krijgt weinig werk, maar de ballen die binnen het kader zijn, zijn vaak onhoudbaar. Heel frustrerend voor een doelman, maar Gaëtan gaat daar mentaal goed mee om.”

“Hij laat zich niet opjagen en blijft kalm en stabiel verder keepen, ook al incasseert hij wel wat doelpunten. In dat opzicht doet hij me wat denken aan Mignolet en Courtois in hun jonge jaren. Die waren op die leeftijd ook nooit uit hun lood te slaan.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws