Genk leeft helemaal op: Landstitel? Ik geloof dat het kan

Genk leeft helemaal op: "Landstitel? Ik geloof dat het kan"

09-11-2020 10:15
28

Ondanks het vertrek van Jess Thorup ging KRC Genk door op zijn elan tegen streekrivaal STVV. Rots in de branding Carlos Cuesta ziet de toekomst alvast rooskleurig in, en mikt op het allerhoogste met Genk.

Het fundament van KRC Genk heeft een duidelijk Zuid-Amerikaans tintje. Met Cuesta, Lucumi en Munoz is de gehele achterhoede Colombiaans. Mede dankzij het trio, slikt Genk amper nog doelpunten de laatste wedstrijden, gemiddeld nog 0,75 per wedstrijd in de laatste vier duels.

"We zijn achterin ondertussen goed op elkaar ingespeeld. We zijn alle drie snel en sterk en spreken dezelfde taal, dan verloop het uitverdedigen vlot", aldus de 21-jarige Cuesta in Het Belang van Limburg. "Het fundament staat er ook dankzij Thorup, hij heeft ons doen overschakelen naar dit systeem."

Het doet de jonge Colombiaan alvast dromen van meer. "Ik zie de toekomst rooskleuring in. We hebben een grote sprong voorwaarts gemaakt in het klassement. Als we met de defensie onze lijn kunnen doortrekken, moeten we mikken op het allerhoogste. De landstitel? Ik geloof dat het kan", besluit Cuesta.