Montanier viseert ref na Benfica-Standard: Dat is frustrerend voor de spelers

Montanier viseert ref na Benfica-Standard: "Dat is frustrerend voor de spelers"

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 09:15vr 30-10-2020 om 09:15

Standard ging met 3-0 de boot in bij Benfica, waar Jan Vertonghen aan de aftrap stond. De Portugezen hadden wel twee strafschoppen nodig om de ban te breken in dit Europa League-duel. Philippe Montanier was na afloop niet te spreken over de arbitrage.

De organisatie stond goed bij Standard, tot de bal tot tweemaal toe op de stip ging. "Het was frustrerend. De 2 penalty’s voor Benfica waren 2 fouten van de scheidsrechter en ons werd dan weer een penalty ontnomen. Ik betwist het overwicht en de overwinning van Benfica niet, maar met hun kwaliteiten hadden ze geen hulp van de arbiter nodig", aldus Montanier bij Sporza.

"Dat is frustrerend voor de spelers, maar ze zijn toch blijven vechten tot op het einde. De kwaliteit van Benfica gecombineerd met de fouten van de scheidsrechter maakten het een onmogelijke opdracht voor ons. We moeten nu goed herstellen, want zondag wacht er al een nieuwe match", richt de Standard-coach het vizier alweer op de competitie.

Al hoopt de Fransman dat onder andere Maxime Lestienne en Nicolas Raskin opnieuw van de partij zijn. "Hopelijk kunnen we dan ook enkele van de 7 afwezige spelers recupereren. Hun onbeschikbaarheid valt op een bijzonder slecht moment", besluit Montanier.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Montanier gelijk?

Ja, jammer dat het zo moest lopen voor Standard
81%
Nee, de strafschoppen waren terecht
19%
(68 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws