Club zonder supporters tegen Lazio: Stadiongeluid via oortjes voorzien

Club zonder supporters tegen Lazio: "Stadiongeluid via oortjes voorzien"

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 10:45wo 28-10-2020 om 10:45

Club Brugge gaat voor een historische zes op zes in de Champions League. Tegen Lazio Roma moet Club het wel stellen zonder supporters. Volgens Ruud Vormer is dat zeker een gemis, maar geen excuus.

Geen supporters toegelaten in de Belgische voetbalstadions, en dus speelt Club woensdagavond voor lege tribunes tegen het Italiaanse Lazio Roma. Iets waar Club allerminst fan van is, van de zes wedstrijden die ze zonder publiek speelden, verloren ze er vier.

"We weten allemaal dat we supporters nodig hebben", vertelt Vormer in Het Nieuwsblad. "Met supporters kunnen we altijd wat meer brengen, die push heb je toch altijd wat nodig." Toch wil de middenvelder het gebrek aan supporters niet als excuus inroepen. "Het ligt niet alleen aan de afwezigheid van de supporters dat we die wedstrijden verloren. Het was ook gewoon een mindere periode voor ons. Dat had meer met ons dan met de supporters te maken", merkt vormer op.

De coach van Vormer, Philippe Clement, weet alvast hoe het gebrek aan supporters kan gecompenseerd worden. "Ik heb hier nog met mijn vrouw over gepraat. Je zou het geluid van een vol stadion aan de spelers moeten meegeven via een koptelefoon of oortjes. Dan hebben ze toch die extra stimulans, maar dat kan natuurlijk niet", aldus Clement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goed idee?

Ja, dat moeten ze proberen
22%
Nee, dat is niet mogelijk
78%
(54 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws