Tottenham en Alderweireld pakken felbevochten zege op Burnley

Tottenham en Alderweireld pakken felbevochten zege op Burnley

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 23:05ma 26-10-2020 om 23:05

Tottenham Hotspur heeft maandagavond met bloed, zweet en tranen afgerekend met Burnley. De thuisploeg hield lang stand, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor het superduo van de Londenaren.Toby Alderweireld startte aan de wedstrijd en speelde de volledige wedstrijd.

Tottenham was de laatste weken in goede doen en met het puntenverlies Manchester City, Chelsea, Everton en Arsenal hadden ze bij Tottenham een ideale kans om dichter bij te sluipen. Burnley was echter niet van plan om de punten zomaar weg te geven. 

De thuisploeg as het dichtsbij het openingsdoelpunt. James Tarkowski dacht halverwege de tweede helft te scoren, maar Harry Kane haalde zijn kopbal van de doellijn. In plaats daarvan viel het winnende doelpunt aan de andere kant. Uiteraard was dat te danken aan de gouden tandem Kane-Son. De Engelsman kopte de bal uit een hoekschop door en de Zuid-Koreaan knikte bij de tweede paal binnen: 0-1.
Het was de zevende (!) keer dit seizoen dat Son scoorde op aangeven van Kane, die er zelf bovendien ook al vijf in heeft liggen. Die ene goal was genoeg voor de zege voor de mannen van José Mourinho. Zij komen nu op elf punten uit zes duels, nog maar twee minder dan koplopers Everton en Liverpool.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws