Breaking news

Teleurstellend Club Brugge bijt na zwakke partij de tanden stuk op Moeskroen

Leko over match tegen Tottenham: Coronatesten zullen bepalen wie speelt

Leko over match tegen Tottenham: "Coronatesten zullen bepalen wie speelt"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 20:15ma 26-10-2020 om 20:15

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 20:33ma 26-10-2020 om 20:33

Royal Antwerp FC heeft zondag de derby gewonnen tegen Beerschot (3-2). Komende donderdag wacht opnieuw een belangrijke duel voor de troepen van Ivan Leko tegen het Tottenham Hotspur van José Mourinho. Maar eerst volgen er nog de coronatesten, die voor een groot deel zullen bepalen wie mag meespelen tegen de Spurs.

Leko koos tegen Beerschot op Seck en Mbokani na voor dezelfde ploeg als donderdag in Ludogorets, maar na de rust kreeg Antwerp het moeilijk. "Onze speelstijl vraagt om superfitte spelers. Op het einde waren we fysiek helemaal dood", vertelde Leko aan Het Nieuwsblad. "Je kan in zeven dagen geen drie matchen op dit hoge niveau spelen."

"Maar je kan dit wel een mirakel noemen. Midden juni ging dit Antwerp met een nieuwe trainer en een nieuwe filosofie aan de slag. Op mijn definitieve spelerskern moest ik vervolgens wachten tot 5 oktober. En ondertussen ziet het voetbal er, door corona, al lang niet meer uit zoals het er tot vorig jaar uitzag."

In de derby tegen Beerschot roteerde Leko dus niet, maar zal hij dat donderdag tegen Tottenham wel doen? "Het is moeilijk om tegen iemand als Faris Haroun te zeggen: Je was goed tegen Beerschot, maar tegen het Tottenham van Mourinho laat ik jou rusten. We hebben nu een dag extra om te recupereren en ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar uiteindelijk zullen het weer de coronatests zijn die bepalen wie speelt", besloot de coach van Antwerp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws