Breaking news

Carcela herstelt van het coronavirus en is beschikbaar tegen Anderlecht

In de Belgische competitie kan iedereen van iedereen winnen, Oostende dus ook

"In de Belgische competitie kan iedereen van iedereen winnen, Oostende dus ook"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 17:46za 24-10-2020 om 17:46

Sinds de overname door Pacific Media Group gaat het KV Oostende weer wat meer voor de wind. De kustploeg heeft voldoende middelen om uit te groeien tot een stabiele middenmoter in Eerste Klasse A. Al geeft sportief verantwoordelijke Gauthier Ganaye toe dat ook het transferaspect een belangrijke rol speelt aan zee.

PMG plaatste de amper 32-jarige Fransman aan het hoofd van de sportieve leiding bij Oostende. "Ruime en jaar geleden heeft onze groep de Belgische Pro League al laten doorlichten", legt Ganaye uit bij RTBF. "De Belgische competitie is erg interessant. Er spelen veel goede jongeren. Het is een sterk kampioenschap, dat gevolgd wordt door de scouts, het doorverkooppotentieel ligt dus erg hoog."

Spelers opleiden en met een meerwaarde van de hand doen, daar draait het dus voornamelijk om. "We hadden ook voor andere Belgische clubs kunnen kiezen, maar Oostende heeft ons verleid door zijn bovengemiddelde marketingpositie. Het is de enige club aan de kust, het stadion is helemaal nieuw, het trainingscomplex is perfect en de koopkracht van de bevolking ligt hoog genoeg", somt Ganaye de troeven van KVO op.

"Dus ja, het potentieel is aanwezig", vat hij samen. "Maar je hoort me niet zeggen dat we mikken op de titel binnen X aantal jaar, zoals Marc Coucke dat deed. Wij willen vooruitgang boeken ... maar de Belgische competitie is er een waar iedereen van iedereen kan winnen. Oostende dus ook!", besluit Ganaye optimistisch.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws