Leko blikt daags voor derby terug op Beerschot-tijd: Zes goede maanden

Leko blikt daags voor derby terug op Beerschot-tijd: "Zes goede maanden"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 16:37za 24-10-2020 om 16:37

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 16:49za 24-10-2020 om 16:49

Royal Antwerp FC tegen K. Beerschot V.A., daar kijkt voetbalminnend Antwerpen nu al zeker een week naar uit. Zondagmiddag is het eindelijk zover. Voor Ivan Leko wordt het duel extra speciaal. De trainer van Antwerp voetbalde ruim tien jaar geleden nog even voor de grote rivaal.

Zelf herinnert Leko zich die periode maar al te goed. In januari 2009 streek de Kroatische spelmaker kort neer op het Kiel. "Ik moest hen erin proberen houden, ze stonden laatste. Samen met mij legden ze onder meer ook Bart Goor en Wim De Decker vast. Ik had er zes goede maanden", klinkt Leko eerlijk bij Het Laatste Nieuws.

Ook Didier Dheedene kwam op dat moment uit voor Beerschot. Hij kwam meteen goed overeen met Leko. "Als je al iets bewezen hebt in het voetbal, word je automatisch naar elkaar toegetrokken", verklaart de ex-linksback. "Het klikte met Ivan, we begrepen elkaar op en naast het veld. Over ons verleden werd niet gepraat, dat speelde geen ro", verwijst Dheedene naar het feit dat hij voordien voor RSC Anderlecht uitkwam en Leko voor Club Brugge.

Rivaliteit in het voetbal gaat dus niet ten koste van alles. Dat bewijst de volgende anekdote van Dheedene: "Wij kwamen als we uitgingen ook vaak spelers van Antwerp tegen en dan was er nooit vijandigheid. Respect moet er altijd zijn", besluit hij wijselijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws