Dat gevoel mis ik op dit moment toch een beetje bij Antwerp

"Dat gevoel mis ik op dit moment toch een beetje bij Antwerp"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 11:30za 24-10-2020 om 11:30

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 11:48za 24-10-2020 om 11:48

Zondag speelt Antwerp in eigen huis tegen stadsgenoot Beerschot. Een beladen derby, al zet icoon Patrick Goots dat in perspectief. Hij denkt dat de match bij Antwerp niet meer zo hard leeft. 

"In onze tijd stond de derby met stip genoteerd", aldus Goots bij Het Nieuwsblad. "Die match sprong eruit. Dat gevoel mis ik op dit moment toch een beetje bij Antwerp. Nu heb ik de indruk dat het wel belangrijk is, maar dat men op Antwerp toch evenveel of zelfs meer belang hecht aan de Europese wedstrijden en de toppers tegen Anderlecht of Standard."

Goots had dat duidelijk liever anders gezien. "Ik vind dat jammer. Ik zou ook graag Europees spelen en de overwinning van Antwerp op Ludogorets ís knap, maar de derby is toch véél belangrijker dan de match tegen die Bulgaren?"

Tot overmaat van ramp wordt die match op een lege Bosuil gespeeld. "De charme is door corona inderdaad een beetje weg. En die kon hevig zijn, weet ik uit ervaring. Dat begint al wanneer de spelersbus van de bezoekers het stadion nadert, en ter hoogte van de supporterscafés bekogeld wordt", blikt hij terug.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de derby van Antwerpen?

Antwerp
79%
Beerschot
9%
Gelijkspel
12%
(449 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws