Club Brugge likt wonden door corona: Wij betalen spelers op basis van inkomsten

Club Brugge likt wonden door corona: "Wij betalen spelers op basis van inkomsten"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:45za 24-10-2020 om 07:45

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:52za 24-10-2020 om 07:52

De wedstrijden in de Jupiler Pro League, maar ook in Europa, worden in ons land al zeker de komende vier weken zonder publiek gespeeld. Voor elke club een financiële domper, maar in het bijzonder voor Club Brugge, dat ook in de Champions League voor een leeg stadion voetbalt.

Het verlies van een Europese wedstrijd zonder toeschouwers en dus inkomsten loopt bij Club Brugge al gauw op tot 1,2 miljoen euro. "Wij behoren voor een substantieel deel tot de evenementensector, als je weet dat wij jaarlijks 20 à 25 evenementen organiseren voor 25.000 mensen", zucht Bob Madou, Chief Business Officer bij Club Brugge, bij Het Laatste Nieuws.

Bij een gewone competitiewedstrijd is een verlies van 500.000 euro ook niet van de poes. "Sommigen zullen zeggen dat wij nog altijd die media-inkomsten hebben, maar wij halen en betalen spelers op basis van onze budgettaire inkomsten. En dan kan je niet anders dan stellen dat wij deel zijn van de getroffen sector", gaat Madou verder.

Al heeft een leeg stadion ook invloed op het sportieve, zo geeft Philippe Clement aan. "Uiteraard is dat een nadeel. Zenit had dinsdag nog een voordeel met dat publiek in de tribunes. Dat zag je tijdens de tweede helft - de drive bij hen was groter", aldus de trainer van Club Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws