Rashford een modelprof zowel op het terrein als er naast

Rashford een modelprof zowel op het terrein als er naast

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 22:30vr 23-10-2020 om 22:30

Marcus Rashford, de 22-jarige Engels International, staat bekend voor zijn snelheid, traptechniek en killersinstinct op het terrein. Naast het veld toont de jonge Engelsman zijn gouden hart en zet zich resoluut in voor een sociaal project in Groot-Brittannië. 

Marcus Rashford scoorde afgelopen dinsdag nog het winnende doelpunt op het veld van Paris Saint-Germain. Vandaag komt hij in het nieuws door zijn tomeloze inzet naast het veld. 

Het debat over die maaltijden woedt in Engeland al enkele maanden. In het voorjaar besliste de regering dat gratis maaltijden door de coronacrisis uitzonderlijk ook tijdens de paasvakantie beschikbaar zouden zijn. Die regeling werd niet doorgetrokken tijdens de zomervakantie. Dat leidde tot onbegrip bij Rashford, die zelf in armoede opgroeide. Met een vurig publiek pleidooi deed de aanvaller van Manchester United de regering toen uiteindelijk inbinden.

Over heel Engeland springen restaurants en cafés bij in het verdelen van gratis maaltijden, nadat het parlement eerder deze week weigerde om ook tijdens vakantieperiodes gratis schoolmaaltijden uit te delen. Rashford, die al maanden vecht voor de maaltijden, reageert opgetogen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws