Antwerp maakt Europese rentree in stijl, The Great Old wint van Ludogorets

Antwerp maakt Europese rentree in stijl, The Great Old wint van Ludogorets

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 22:52do 22-10-2020 om 22:52

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 23:19do 22-10-2020 om 23:19

Royal Antwerp FC heeft haar rentree in Europa niet gemist. The Great Old kwam eerst nog achter tegen Ludogorets, maar via doelpunten van Pieter Gerkens en Lior Refaelov wist Antwerp alsnog haar eerste wedstrijd van de groepsfase in de Europa League winnend af te sluiten.

Het was van de jaren '90 van de vorige eeuw geleden dat Antwerp ons land nog eens in een groepsfase van een Europese beker mocht vertegenwoordigen. De Belgische bekerwinnaar kwam in het begin van de wedstrijd tegen Ludogorets goed voor de dag, maar een doelpunt zat er lang niet in voor The Great Old.

Uiteindelijk was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Marin scoorde meteen na de pauze. Leko greep in en bracht Ampomah tussen de lijnen. Ondanks de goede invalbeurt van Ampomah was het vooral het nodige geluk dat Antwerp aan de zege hielp.

Gerkens scoorde na een corner – met de schouder? – zonder de bal vol te raken. Bij de 1-2 van Refaelov ging de achterhoede van Ludogorets aan het blunderen. Gerkens en Miyoshi kregen daarna nog kansen om de score verder uit te diepen. Dat lukte niet.

Klaar voor de derby en Tottenham
Met een 1-2 zege is Antwerp klaar om Beerschot partij te geven in de Antwerpse derby van dit weekend. De volgende Europese match van Antwerp is tegen Tottenham. De Spurs wonnen donderdag met 3-0 van LASK Linz.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws