OH Leuven kan unieke reeks neerzetten tegen Club Brugge: Zou fantastisch zijn

OH Leuven kan unieke reeks neerzetten tegen Club Brugge: "Zou fantastisch zijn"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 17:44do 22-10-2020 om 17:44

Oud-Heverlee Leuven is één van de verrassingen uit de huidige Jupiler Pro League. De promovendus draait vlot mee in de linkerkolom en presteert uitstekend tegen de grote ploegen. Ideaal, want dit weekend komt Club Brugge over de vloer. Al benadrukt Marc Brys vanzelfsprekend dat de bezoekers favoriet zijn.

Club heeft er midweeks voetbal opzitten. Na de knappe 1-2-zege bij Zenit Sint-Petersburg zit het vertrouwen goed, al levert zo'n match natuurlijk ook extra vermoeidheid op. "Je kan het zo bekijken, maar een andere optie is dat ze in euforie zitten en de wereld aankunnen. Euforie overstijgt vermoeidheid, dus het wordt opletten", vertelde Brys aan Het Nieuwsblad.

"Club Brugge komt uit een historische wedstrijd, die volgens mij trouwens nog onderbelicht is in de media", doet de OHL-coach er nog een schepje bovenop. "De pers stond vol over Vincent Kompany, terwijl Philippe Clement een fenomenale prestatie heeft neergezet. Het was een referentiematch voor alle Belgische coaches."

Graag tegen G5
Het respect voor Clement is dus groot, ook al wil Brys hem graag vloeren. De resultaten tegen de G5 geven OHL alvast vertrouwen. De Leuvenaars verloren niet van RSC Anderlecht, KAA Gent, KRC Genk en Standard Luik. Maken ze dat klavertje vijf compleet? "Dat zou fantastisch zijn", geeft Brys toe. "We starten om te winnen, zoals elke week, maar voelen ons niet verplicht om punten te pakken. Onze goeie uitgangspositie biedt ademruimte, maar de drang blijft groot om iets neer te zetten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat doet OHL tegen Club Brugge?

Winnen
28%
Gelijkspelen
11%
Verliezen
62%
(76 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws