Standard pakt in extremis vanop de stip een verdiend punt tegen Club Brugge

Standard pakt in extremis vanop de stip een verdiend punt tegen Club Brugge

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 22:32za 17-10-2020 om 22:32

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2020 om 23:00za 17-10-2020 om 23:00

Standard heeft in extremis een punt gepakt tegen Club Brugge. Gavory maakte vanip de stip de 1-1 nadat Lestienne deze kans eerder in de wedstrijd liet schieten. Club Brugge speelde een matige partij bij een goed Standard.

Club Brugge begon met veel balbezit, Standard wachtte af en loerde op de counter. In de opbouw kende Club Brugge wel heel wat problemen. Mechele en Mignolet waren de hoofdrolspelers van heel wat gestuntel in de defensie. Balikwisha kon de hoge druk niet verzilveren in een doelpunt. Deli redde tweemaal van de lijn. 

Vanaf minuut dertig kwam Club Brugge meer en meer in de wedstrijd. Ze riskeerden de opbouw van achteruit niet meer, maar gaven enkele lange ballen. Dit resulteerde in de 0-1. Diatta knalde de bal voorbij Bodart. Blauw-zwart zal hier niet om malen, Standard nam het grootste deel van de eerste helft in handen.

De tweede helft begon met overwicht langs Brugse kant. Lang kon voor veel dreiging zorgen, maar Bodart stond telkens goed te keepen. Standard kwam weinig in het spel voor en Club Brugge kon het balbezit behouden. Op het uur kreeg Standard een strafschop. Vanheusden liet zijn been hangen, de bal ging op de stip. Mignolet stopte deze strafschop knap, en ook in de rebound mistte Lestienne. 

Na deze fase bleef de druk van Standard aan. Oulare kon vanuit buitenspel Lestienne bedienen. De VAR greep in en het bleef 0-1. Club Brugge kreeg geen aanval meer aan de overkant. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd floot red Laforge opnieuw een strafschop. Rits beging in de ogen van de scheidsrechters hands. Gavory trapte deze strafschop wel tegen de netten. Een verdiend punt voor Standard. Al zullen de strafschoppen voor veel stof tot nadenken zorgen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws