Santos haalt Robinho binnen, sponsor stopt per direct: 'Uit respect voor vrouwen'

Santos haalt Robinho binnen, sponsor stopt per direct: 'Uit respect voor vrouwen'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 23:50do 15-10-2020 om 23:50

Santos kondigde vorige week de komst van Robinho aan en daar is sponsor Orthopride niet blij mee. Sterker nog, het bedrijf heeft zich per direct teruggetrokken. 

De inmiddels 36-jarige Robinho werd in 2013 veroordeeld vanwege een verkrachtingszaak. Een vrouw uit Albanië zou destijds slachtoffer zijn geweest van een groepsverkrachting. Robinho werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar, maar ging in beroep en wacht nog altijd op een nieuwe uitspraak.

Orthopride, een bedrijf dat zich richt op voeding en diëtetiek, is de situatie echter niet vergeten en trekt zich per direct terug als sponsor van Santos. "We respecteren de geschiedenis van Santos, maar veel van onze klanten zijn vrouw en uit respect voor hen nemen we deze beslissing", zegt directeur Richard Adam tegen Globo Esporte. "We willen duidelijk maken dat wij niet zijn gekend in het binnenhalen van Robinho, de pers heeft ons het afgelopen weekend verrast."

Het is de vierde keer dat Robinho voor Santos gaat spelen. Twee keer stond hij onder contract, waaronder nu, en twee keer werd hij verhuurd. De aanvaller speelde in Europa voor Real Madrid, Manchester City, AC Milan en Istanbul Basaksehir.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws