Koeman maakt indruk in Barcelona: 'Messi zei dat ze in goede handen zijn'

Koeman maakt indruk in Barcelona: 'Messi zei dat ze in goede handen zijn'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 15:15do 15-10-2020 om 15:15

Ronald Koeman staat er goed op in Spanje. De eerste werkdagen van de FC Barcelona-trainer waren essentieel voor de verbeterde sfeer in Camp Nou, concludeert Diario SPORT.

In navolging van Mundo Deportivo, dat de belangrijkste aanpassingen onder Koeman op een rij zette, wijdt ook SPORT in de donderdageditie een groot artikel aan de cultuuromslag bij Barça. Koeman heeft in zijn eerste weken de spelers voor zich gewonnen, stelt het Catalaanse medium.

De eerste ontmoeting tussen Koeman en Lionel Messi was de sleutel. 'De dag na zijn presentatie stelde Koeman zijn belangrijkste speler op de hoogte van zijn plannen. Het verhaal bleef hangen bij Messi, ook al veranderde het niets aan zijn aanvankelijke vertrekwens door zijn ruzie met voorzitter Josep Maria Bartomeu', klinkt het.

'In de dagen na de ontmoeting met Koeman sprak Messi met een aantal teamgenoten. Hij verzekerde hen dat ze in goede handen zouden zijn bij Koeman. Hij voelde zichzelf geen Barça-speler meer, maar geloofde dat het nieuwe project goed bij het elftal zou passen.'

Messi bleef uiteindelijk tóch om het laatste jaar van zijn Barça-contract uit te dienen. In de tussentijd drukte Koeman zijn stempel op de club. 'Vanaf de eerste training maakte hij duidelijk dat hij een strikte werkcultuur oplegt aan de spelers', aldus SPORT.

'De trainer is rechtdoorzee en communiceert duidelijk met de spelers én pers. Hij wil niet de beste vriend van een speler worden, maar wel een verbinding maken zodat de ploeg goed kan presteren op het veld. De nieuwe regels van Koeman kwam in eerste instantie hard aan, maar de Barça-steren begrepen dat ze een nieuwe weg moesten inslaan en accepteerden de veeleisende filosofie van de Nederlander.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws