Moeskroen had opvallend plan met Gillet: De talenten van Lille begeleiden

Moeskroen had opvallend plan met Gillet: "De talenten van Lille begeleiden"

15-10-2020 18:01

Sporting Charleroi haalde afgelopen zomer met Guillaume Gillet een grote naam in huis. Na 4,5 seizoenen in het buitenland gespeeld te hebben, keerde de 36-jarige middenvelder terug naar de Belgische velden. Gillet kon echter ook voor een andere Belgische club gespeeld hebben.

Zo toonde ook

Moeskroen grote interesse om Gillet in huis te halen. Dat geeft Gillet zelf aan tegenover But Football Club. "Moeskroen wou dat ik zou komen om de jongeren te begeleiden, met name zij die van Lille kwamen. Dat was praktischer, want ik woonde vlakbij en mijn zoon speelde zelfs in de jeugd van de club. Maar ik heb altijd het sportieve voorrang gegeven", vertelt Gillet.

Dus werd het ook Charleroi voor de middenvelder."Het was voor mij meer motiverend om in de top van het klassement te spelen. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze. Charleroi heeft zich de voorbije jaren kunnen mengen tussen de Belgische topclubs. Ook al hebben ze niet de middelen van Club, Anderlecht of Standard, ze kunnen wel met hen concurreren", klinkt het.

Gillet speelde tot dusver acht partijen voor Charleroi dit seizoen. Hij heeft bij de Carolo's nog een contract tot het einde van dit seizoen.