UPDATE: 'Napoli ageert tegen reglementair verlies en puntenstraf na Juve-klucht'

UPDATE: 'Napoli ageert tegen reglementair verlies en puntenstraf na Juve-klucht'

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 17:32wo 14-10-2020 om 17:32

Laatste update: woensdag 14 oktober 2020 om 18:37wo 14-10-2020 om 18:37

Juventus heeft tijdens de interlandperiode drie punten bij mogen schrijven. La Vecchia Signora heeft de thuiswedstrijd tegen Napoli reglementair met 3-0 gewonnen, melden diverse Italiaanse media.

De aanloop naar de Serie A-topper was een ware klucht: Napoli mocht vanwege een coronageval in de selectie niet afreizen naar Turijn, maar Juventus wilde niets weten van uitstel. De spelers meldden zich op zondagavond 4 oktober 'gewoon' in het Allianz Stadium en troffen daar logischerwijs geen tegenstander aan. Dries Mertens en co gingen dan weer in quarantaine.

Volgens de regels van de Italiaanse bond heeft de regerend landskampioen recht op een reglementaire 3-0 zege, omdat de tegenstander niet op is komen dagen. Napoli heeft zelfs één punt in mindering gekregen vanwege zijn absentie. I Partenopei hadden zes punten behaald uit hun eerste twee wedstrijden, maar zijn hun maximale score kwijt. Of Napoli in beroep gaat tegen de straf, zal nog moeten blijken.

Update: Napoli gaat in beroep tegen de reglementaire 3-0 nederlaag tegen Juventus en de puntenaftrek, meldt ANSA op basis van bronnen in het Stadio San Paolo. De regerend Coppa Italia-winnaar kwam in de ogen van de Serie A niet opdagen voor de kraker in Turijn, maar benadrukt zelf dat het niet mocht spelen van de gezondheidsautoriteiten. Napoli gaat nu alle documenten verzamelen om het bewijs hiervoor te leveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws