Albert: Grote clubs voeren te veel druk op bij de Rode Duivels

Albert: "Grote clubs voeren te veel druk op bij de Rode Duivels"

14-10-2020 14:45
8

Woensdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen IJsland. Roberto Martinez moet het stellen zonder enkele sleutelsspelers. Maandagavond raakte bekend dat Kevin De Bruyne de nationale ploeg verlaat en terug gaat naar Manchester City. Philippe Albert is niet te spreken over de druk die de grote clubs uitoefenen op de landen.

Philippe Albert fulmineerde bij SudPress over het afhaken van De Bruyne bij de Rode Duivels, hij vindt het niet kunnen dat de grote clubs druk uitoefenen bij de landen om hun spelers rust te gunnen. 

"De zaak Courtois in september heeft blijkbaar een precedent geschapen onder de Duivels. Ik heb de indruk dat een grote club gewoon zijn tanden moet laten zien voor een Belgische international om meteen in te pakken. Vertel me waarom dit nooit gebeurt in Spanje, Engeland of Frankrijk? Ramos, Kane of Mbappé missen nooit een selectievergadering tenzij er sprake is van een echte blessure. Maar wat wil je, de landenteams nemen nu een achterbank en dat kan niet. U zult zien, De Bruyne speelt zaterdag tegen Arsenal, alsof er niets is gebeurd. Dit alles om te zeggen dat als De Bruyne niet echt geblesseerd is, het onaanvaardbaar is dat hij niet naar IJsland reist", vertelde Albert aan SudPress.