Kan Gent Europese wedstrijd in Tsjechië afwerken? ‘Alternatieven liggen op tafel’

Kan Gent Europese wedstrijd in Tsjechië afwerken? ‘Alternatieven liggen op tafel’

13-10-2020 10:30 Laatste update: 10:58
7

Volgende week rolt de bal weer in de groepsfase van de Europa League. Gent trekt naar het Tsjechische Slovan Liberec, al is het nog niet zeker of de partij daar kan plaatsvinden. Tsjechië kampt met de hoogste coronacijfers in Europa.

Door die hoge cijfers werden de competitiewedstrijden in Tsjechië al uitgesteld. Over Europees voetbal is voorlopig nog geen beslissing gevallen, daar beslist de Tsjechische regering eerstdaags over. Als de Tsjechische regering de Europese wedstrijd verbied, dan moet Slovan Liberec uitwijken naar een andere locatie.

Volgens Het Laatste Nieuws zou die nieuwe locatie Duitsland of Polen moeten worden. Dresden zou een kandidaat kunnen zijn, de stad ligt op 140 kilometer van Liberec. De UEFA wil echter dat er enkel in stadions wordt gevoetbald waar ook de voorbije jaren Europees werd gevoetbald, dat is in Dresden niet het geval.

De alternatieven zijn de Poolse steden Wroclaw en Lubin. Beide steden beschikken over moderne stadions die aan de normen van de UEFA voldoen. Mocht de wedstrijd toch in Tsjechië plaatsvinden gebeurt dat met zekerheid zonder publiek. Ook Gent probeert het aantal meereizende leden te beperken. Algemeen manager Michel Louwagie zal wel van de partij zijn, veiligheidsverantwoordelijke Dirk Piens en communicatiedirecteur Patricks Lips vergezellen hem.

De onzekerheid over de locatie van de wedstrijd treft ook de operationele dienst van Gent. Alle voorbereidingen voor de reis naar Liberec werden al getroffen. Het lijkt echter waarschijnlijk dat Gent zich mag voorbereiden op een nieuwe bestemming.