Worden voetbalcompetities stilgelegd? Kleedkamers zijn een bron van besmetting

Worden voetbalcompetities stilgelegd? "Kleedkamers zijn een bron van besmetting"

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 09:50ma 12-10-2020 om 09:50

Het coronavirus wint opnieuw aan kracht in ons land. Mogelijk wordt de sportsector hierdoor opnieuw aan banden gelegd. Vooral het amateurvoetbal- en sportgebeuren kan aan banden gelegd worden. Dat is althans wat biostatisticus Geert Molenbergs adviseert.

Het profvoetbal lijkt niet meteen voor een stopzetting te moeten vrezen, maar voor de lagere reeksen wordt het spannend. "We zien dat er zich bij onder andere vrije tijdssport clusters vormen. Jeugdactiviteiten en amateursporten moet de overheid eens goed bekijken een eventueel zelfs even aan banden leggen", aldus Molenberghs bij VRT.

Minister van Sport Ben Weyts is momenteel echter niet geneigd om sportcompetities te gaan stopzetten. Mogelijk worden kantines en kleedkamers wel aan een sluiting onderworpen. "We kijken dan vooral naar indoorsporten, dat is een grote bezorgdheid bij de virologen als mogelijke bron van besmetting. Ook de kleedkamers zijn een mogelijke bron van besmetting. Die 2 zaken bespreken we vandaag nog", klinkt het bij Sporza.

Weyts zit maandag samen met de sportsector om te bekijken welke maatregelen moeten verstrengd worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten de competities stopgezet worden?

(611 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws