Zorgen om De Bruyne: Twee jaar zonder een break, dat is zwaar fysiek en mentaal

Zorgen om De Bruyne: "Twee jaar zonder een break, dat is zwaar fysiek en mentaal"

12-10-2020 07:15 Laatste update: 07:17
16

Kevin De Bruyne ging na 72 minuten naar de kant, ondanks het feit dat België in Engeland 2-1 achter stond op dat moment. Een spierblessure ligt aan de oorzaak van de wissel, al wil De Bruyne vooral geen risico's nemen met het oog op de komende weken en maanden.

In een onderonsje met Roberto Martinez, kort na zijn wissel, leek De Bruyne aan te geven dat er iets aan de hand was. "Ik voelde iets en wil niet riskeren dat het een scheurtje wordt", verraadde de lichaamstaal van de spelmaker van de Rode Duivels en Manchester City. Vlak voor zijn wissel gaf De Bruyne echter nog een geniale doorsteekpass met buitenkant voet.

"Ik maak me soms zorgen. Als ik naar mijn persoonlijke situatie kijk: ik had maar acht of negen dagen vakantie. Ik kon niet weg omwille van de zwangerschap van mijn vrouw. Dat betekent dat ik straks twee jaar zonder een break achter de rug zal hebben. Dat is zwaar", vertelde De Bruyne afgelopen weekend al in Het Nieuwsblad. De wedstrijd tegen IJsland van komende woensdag komt dan ook in het gedrang.